Vrouwen, Erotiek & Rembrandt - Danny Linden

                                                      De monnik in het maisveld - Rembrandt van Rijn ca. 1646

It’s Diva Time! is mijn nieuwe bedrijf dat gespecialiseerd is in Female Pleasure Products. Happy Diva glijmiddelen is ons eerste label. Doel is om taboes omtrent dit product te doorbreken en vrouwen te stimuleren meer sensueel plezier te ervaren. Plezier en erotiek zijn uiteraard niet alleen van deze tijd. Dit jaar ben ik 25 jaar werkzaam in de erotische industrie en wil mijn visie en opgedane kennis via toekomstige blogs 'Vrouwen, Kunst, Commercie & Erotiek' met jullie delen.

De erotische kant van Rembrandt

Het is alweer zo een 10 jaar geleden dat de bezoekers en de aanwezige pers in het British Museum, Londen in ware shock verkeerden. Aanleiding was de prentententoonstelling van Rembrandt. Zelden vertoonden zijn prenten de seksuele kant van de Hollandse schilder.
Deze waren nooit belicht, eerder gemeden. Jammer want het lijkt erop dat hij bij het afbeelden van deze aardse taferelen zich even comfortabel voelde als bij de meer spirituele kanten van zijn werk. Ook de humor ontbreekt niet, het kan daarom ook niet als pornografisch worden omschreven. meer als ondeugend.

Curatoren uit het verleden dachten hier duidelijk anders over. Jarenlang waren zij er verantwoordelijk voor dat deze erotische kunststukjes regelrecht naar de opslagruimtes werden gebracht. Zelfs in hun catalogi werden deze prenten niet vermeld. 


                                                                                              Het Ledikant - Rembrandt - 1646
Het is eigenlijk ongelofelijk als je ziet dat hij op zo een klein plaatje zoiets intiems weet weer te geven. En dit waren duidelijk geen Bijbelse taferelen maar alledaagse taferelen.

                                                                                     Jupitter en Antope - Rembrandt - 1659


Plassende man - Rembrandt - 1631                            Plassende vrouw - Rembrandt - 1631

Jammer dat hij niet kon voorzien dat er in de 21e eeuw nog een shock door de musea zou gaan bij het zien van deze onschuldige erotische en ondeugende kunstwerkjes.

Reacties

Populaire posts